namestaj od paleta sa jastucima

Kako napraviti nameštaj od paleta za terasu ili baštu?

Nije teško biti kreativan!

Uz malo truda, veština i kvalitetan alat veoma brzo možete napraviti nameštaj od paleta, koji će vam pružiti pravi užitak na otvorenom.

Ako vas zanima kako napraviti nameštaj od paleta za terasu ili baštu, šta vam je sve potrebno za ovaj zabavni projekat i koji su koraci, nastavite da čitate naš tekst i postanite pravi uradi sam majstor!

Kako napraviti nameštaj od paleta za baštu ili terasu?

Da li ste znali da nameštaj od paleta možete napraviti veoma jednostavno? 

Ovaj zabavan projekat kreiranja nameštaja može vam obezbediti udoban prostor za odmor, ali i zadovoljstvo tokom konstruisanja, posebno ako ste ljubitelji uradi sam projekata.  

Ako izuzev klasičnih komada nameštaja želite da unesete i nešto drugačije klupe, odnosno garniture za odmor ne treba vam puno sredstava. 

Za ovaj uradi sam projekat kreiranja klupa ili stočića potrebno je da imate sledeće: 

Palete možete pronaći veoma lako u radnjama specijalizovanim za njihovu izradu, a s obzirom na to da ćete ih svakako preraditi, možete kupiti i polovne, dobro očuvane palete. U Mixal online shop-u naći ćete alate renomiranih brendova koji će vam pomoći da na efikasan način kreirate nameštaj u kom ćete uživati. 

Za projekte kod kuće najbolja opcija su ručni i aku alati za koje vam nije potreban izvor električne energije, te ih možete lako premeštati sa jednog na drugo mesto i praviti nameštaj na otvorenom. 

gomila paleta

Kako napraviti klupe od paleta?

Klupe od paleta dekorisane jastucima najčešći su izbor svih hobi majstora koji žele da organizuju zabavan projekat i u svoje dvorište unesu neobičan i povoljan komad nameštaja.

Za jednu klupu potrebno vam je: 

  • 2 EURO palete (120 cm x 80 cm)
  • 4 drvene letvice dužine 120 cm, širine 40×20 cm
  • Alat i pribor koji je istaknut gore

Kako napraviti klupe od paleta po koracima:

  1. Četiri letvice staviti u slobodan prostor sa gornje strane jedne od paleta i zašrafiti ih. Svaku letvicu treba zašrafiti sa po dva šrafa na oba kraja. Prvo je potrebno bušilicom izbušiti rupe, a potom šrafilicom staviti šrafove. Nakon toga, gornju površinu ove palete dobro obraditi brusilicom za drvo. 
  2. Sledeći korak je spajanje dve palete tako da ona koju ste obradili bude sa gornje strane. Donju paletu položiti na pod, lepkom premazati sve daske sa njene gornje strane i postaviti drugu paletu odozgo. Dobro zalepiti i poravnati palete i dodatno ojačati ekserima i čekićem.
  3. Priprema za farbanje: sve koji su vidljivi spolja dodatno obraditi šmirglom ili brusilicom za drvo.
  4. Nanositi željenu boju četkom, a zatim premazati zaštitni sloj koji će pomoći da palete budu otporne na različite vremenske uslove. Iako je preporuka da uvek budu natkrivene, premaz će ih zaštititi od vlage. 
  5. Nakon što se komad nameštaja osuši, dadajte jastuke po želji. 

Ako želite da unapredite svoje klupe od paleta uvek možete dodati i naslon od jedne palete koji ćete na isti način obraditi, položiti uspravno i zašrafiti tako da konstrukcija bude adekvatno ojačana. 

farbanje drveta

Kako napraviti sto od paleta?

Sigurni smo da su vam navedeni koraci za pravljenje klupe od paleta pomogli da dođete do odgovora kako napraviti nameštaj od paleta za terasu, te da ste shvatili da je vam je potrebno veoma malo vremena da uživate u komforu svog jedinstvenog kutka!

Osim klupe, na sličan način možete napraviti i stočić, povezivanjem dve palete uz zaštrafljivanje točkića sa donje strane, kako biste jednostavno mogli da ga pomerate sa jednog na drugo mesto. Sjajan dekorativni, ali i praktični dodatak stočiću od paleta jeste staklo koje možete izraditi u skladu sa dimenzijama stočića te ga adekvatno lepkom pričvrstiti sa gornje strane stočića. 

Unesite kvalitetan baštenski nameštaj u vaše dvorište

Za sve one koji žele bez muke da kreiraju prijatan i udoban kutak za opuštanje u dvorištu idealna opcija jeste kvalitetan baštenski nameštaj. U Mixal online shop-u naći ćete komade koji mogu da se uklope u vaš eksterijer na sjajan način i pomognu vam da kreirate pravu malu oazu za odmor u kojoj ćete jedva čekati da se opustite!

Bilo da su vam potrebne baštenske garniture ili možda nekoliko stolica i stolova za baštu – kod nas ćete naći baš sve i u nekoliko klikova možete poručiti online. Takođe nas možete posetiti u Gandijevoj 3 na Novom Beogradu, gde će vam naš tim profesionalaca dati najbolji predlog u skladu sa vašim potrebama. 

Kako biste zaista uživali u vremenom provedenom u bašti, pažljivo birajte komade koji u skladu sa veličinom prostora, stilom, kao i vašim potrebama i svakodnevnim navikama. 

Nadamo se da ste čitanjem našeg teksta pronašli inspiraciju kako da napravite nameštaj od paleta, ali i kako da kvalitetnim komadima nameštaja upotpunite vaš eksterijer i uživate u trenucima na otvorenom

Lista za poređenje: 0

Uporedi proizvode